WAAROM GLYCONUTRIËNTEN?
Glyconutriënten: dé oplossing voor jouw gezondheid
Wat is er aan de hand met ons eten?
Wat blijkt, met onze voeding is echt iets mis. Als je kijkt naar de basis van groente en fruit dan blijkt dat er met de jaren heel veel voedingswaarde verloren is gegaan. Om nu dezelfde voedingswaarde binnen te krijgen vergeleken met 50 jaar geleden zouden we toen 2 perzik tegen nu 53 perziken moeten eten. Dit is het geval met spinazie, wortels, tomaat, sinaasappels noem maar op. ...een algehele tendens.

Inmiddels weten we ook dat gluten of de pesticiden die op tarwe gespoten wordt niet goed voor onze darmen zijn. Sommige mensen hebben intoleranties zoals op melkproducten. Als je goed gaat kijken op de etiketten is er een vorm van suiker toegepast in de meest rare producten waar je het niet van zou verwachten. Vleeswaren, groenteblikjes, toegevoegd aan cranberries. En dan hebben we het niet eens over de producten waar we het wel van weten waar suiker in zit… En dan zit er heel veel suiker in. We vinden het zo lekker. Dat laat de producent zich geen tweemaal zeggen en voegt overal suiker of synthetische zoetstoffen toe. Alles draait om verkoop.

Hoe is dit zo gekomen? Eigenlijk weten we het wel. We willen allemaal geld verdienen. We helpen daarbij een handje, zodat de natuur niet meer zijn gang kan gaan.
Werk aan je bewustwording
We zitten allemaal in hetzelfde schuitje. Sinds 1930 leven we in een toxische omgeving met meer dan 75.000 synthetische chemicaliën. We hebben veel stress zoals emotionele stress en te weinig beweging. We roken (meeroken incluis). We gebruiken te veel alcohol, medicijnen en conserveringsmiddelen. Velen van ons eten niet voldoende essentiële voedingsstoffen. 

WHO beveelt meer dan 400 gr per dag aan fruit en groente aan. In sommige landen zelfs 600 gr. Maar krijgen we dan onze essentiële voedingsstoffen binnen?

Als je bedenkt dat:
 • we gif spuiten op onze planten zodat de insecten er niet meer van eten (…en voor de mens zou dit wel kunnen?)
 • we onze aarde te veel gebruiken en hem niet meer laten rusten zoals vroeger.
 • we onze fruit groen oogsten en het dan geforceerd laten rijpen
 • we junk food en fast food eten 
 • we een ongezonde lifestyle en stress hebben 
 • we medicijnen gebruiken 
…en dat is meer dan reden genoeg dat we vitale voedingswaarden missen. 

Gelukkig worden steeds meer mensen bewust van deze feiten en zijn er nieuwe ontwikkelingen op allerlei gebied. 

Mensen staan op en creëren eigen moestuintjes, zetten coöperaties op, gaan meer biologisch telen, halen de producten uit eigen land. Een prachtige natuurlijke beweging. Het begint kleinschalig en uiteindelijk hopen we weer terug te gaan waar we vandaan komen, …bij de natuur zoals hij bedoeld is.

Helaas hebben we nog wel een hele lange weg te gaan en deze initiatieven zijn grotendeels kleinschalig.
 
En nu komt het, door bovenstaand verhaal ben ik gaan begrijpen dat we als we goed voor ons zelf willen zorgen we (tijdelijk) voedingssupplementen nodig hebben. Ja echt, ik ben om!

Alle experts zijn het er inmiddels wel over eens dat je voedingssupplementen moet toevoegen aan je dieet. Het is triest maar waar!
Hoe werkt de Health & Wellness industrie?
Gezien de groeiende en bloeiende Health and Wellness industrie ben ik niet de enige die hier achter is gekomen. En de verwachting is dat het de komende jaren door blijft groeien. Het is een miljarden industrie en booming.

Deze industrie is te onderscheiden tussen...
...diegene die mensen daadwerkelijk helpen en ondersteunen met producten waar de mensen baat bij hebben 
...en een andere tak die inspringt op deze industrie om er op de eerste plaats geld mee te verdienen. 

Het is echt belangrijk te weten wat de primaire reden is waarom een bedrijf een product maakt en aanbiedt. Wat is de werkelijke grote waarom, de missie en/of visie van het bedrijf?
Hoe kies je de juiste supplementen?
Als je in de winkels kijkt is er een grote keuze aan voedingssupplementen en zie je door de bomen het bos niet meer.

Het eerste onderscheid die we hier kunnen maken is het onderscheid tussen natuurlijke en synthetische supplementen

Synthetische voedingssupplementen zijn niet het soort supplementen waar wij baat bij hebben. Deze doen je meer kwaad dan goed. Dat is gewoon geld weggooien. Deze kun je beter niet kopen ook al lijken de prijzen nog zo interessant. Daar kun je hele andere mooie dingen mee doen...
En dan te bedenken dat 90 tot 95% van de verkochte supplementen synthetisch zijn. Zie: "The Synthetic Nutrient Glossary" .

Bij natuurlijke voedingssupplementen zit een addertje onder het gras. Het is heel gewoon om petroleum, koolteer en gemalen kalksteen in deze supplementen te doen. Het is natuurlijk, ja maar zou je het normaal willen eten? Nee, natuurlijk niet. Een leren laars is ook natuurlijk maar die eet je toch ook niet op! Kijk en daar schrik ik nu van. Bij 100% natuurlijk denk je dat zit wel goed. Niet dus.
Er is meer nodig (zie hieronder) maar de basiskeuze blijft staan.

Waar kies jij voor? Synthetisch of plantaardig?

Ik neem aan dat je gekozen hebt voor plantaardig! Ik wel in ieder geval.
Voorlichting en educatie
Waar moet je naar kijken als je kiest voor plantaardige voedingssupplementen? Bijgaand vind je de de voorlichtingssheet van Proevity, een onafhankelijke research groep.

Wat moet je toch voorzichtig zijn. Voordat je het weet heb je de verkeerde voedingssupplementen binnen. Het is een ondoorzichtige markt. Dat is voor even niet zo erg. Dat kan je lichaam over het algemeen wel herstellen. Maar als je het jarenlang gebruikt kan dat schadelijk voor je zijn.

Ik ga er vanuit dat niets het beste is voor mijn lichaam. Ik investeer alles om zo een maximale vitaliteit te verkrijgen en mijn potentieel maximaal te benutten. Ja ik wil de beste versie van mezelf zijn! 

Ik begrijp dat je hier niet altijd zelf in wilt duiken, puur omdat je er de tijd niet voor hebt, maar ook omdat het niet je prioriteit is. Je wil wel goede supplementen maar het uitzoeken dat is nu weer niet je ding. Dat is nu iets wat ik heel interessant vind. Ik wil het resultaat graag met je delen.

Ik heb een bedrijf gevonden dat aan mijn criteria voldoet.
Het bedrijf
Het bedrijf heet Mannatech. 
 • Zij is de top op Real Food technologie met hoogwaardige 100% plantaardige voedingssupplementen. 
 • Opgericht in 1994 en dus meer dan 22 jaar ervaring. 
 • Het is officieel een Research & Development bedrijf. Er is meer dan $50 miljoen geïnvesteerd in R&D over de jaren. Met 117 patenten maakt dit het verschil met andere bedrijven. Er zijn 17 clinical studies voorhanden. Wetenschap staat hoog in het vaandel en de kwaliteit is gewaarborgd. 
 • Beursgenoteerd aan de Nasdaq sinds 1999 voor continuïteit en transparantie. 
 • Het product heeft zich bewezen en honderdduizenden mensen hebben er baat bij gehad.
 • Het hart van het bedrijf is het bestrijden van 'ondervoeding'. Je helpt jezelf, de ander, wij en zij.
Naast het bovenstaande heeft Mannatech iets unieks in de markt. Zij heeft als enige in haar plantaardige voedingssupplementen: glyconutriënten. Andere namen hiervoor zijn: glycans, essentiële suikers, polysacchariden.
Glyconutriënten in de Wetenschap
 • Dr. Bill McAnalley heeft meer dan 20 jaar geleden per ongeluk polysaccharide (Manapol poeder en acemannan) ontdekt uit de Aloe Vera gel. Mannatech heeft als enige in de wereld dit product in plantaardige vorm kunnen onttrekken. Aloe Vera is op zich al een krachtige plant maar dit is wat niemand anders kan aanbieden. Dit is dus uniek! Dit is een glyconutriënt die we hard nodig hebben voor onze gezondheid.
 • Er zijn 17 klinische trials en 12 hiervan zijn human clinical studies en Human Double-Blind, Placebo-Controlled Trials. 
 • Recent heeft Mannatech een GSAB (Global Scientific Advisory Board) opgericht. De leden bestaan uit internationale hoogleraren, immunologen, onderzoekers op glycobiology, nutrition and health en mensen uit de sportwereld. Zij nemen vrijwillig zitting in deze board vanwege hun vertrouwen in glyconutriënten.
 • Vier van de laatste acht Nobelprijzen voor de fysiologie zijn toegekend aan onderzoekers op het gebied van cellulaire communicatie.
 • Vele (wetenschappelijke) artikelen zijn er over geschreven. Het prestigieuze “National Academy of Sciences” met als leden alleen nobelprijs winnaars en hun genodigden heeft hier een artikel overgeschreven. “Every disease that affects humans significantly involves glycans” 
 • Glycobiologie wordt ook wel de wetenschap van de toekomst genoemd.
 • Glycoscience is genoemd als een van de 10 emerging technologieën dat de wereld zal veranderen. 
 • Harper’s Biochemistry identificeert in 1996 dat 8 suikers nodig zijn voor cel tot cel communicatie en zelf herstel.
Missing link
Laat dit nu de missing link zijn in ons gezondheidsverhaal: Glyconutriënten. 

Er bestaan 200 essentiële suikers. Wij als mens hebben er 8 nodig om ons vitaal en gezond te voelen. 5 van de 8 zitten in moedermelk. Gezien bovenstaande hebben we er van 2 te veel en 6 te weinig. Door onze voeding aan te vullen met glyconutriënten gaan onze cellen (weer) beter communiceren met als gevolg dat ons zelfhelend vermogen in gang gezet wordt en we ons weer vitaal voelen.
“When your cells talk, your body listens”
Mannatech biedt gezondheids-, huid-, vetverlies-, sport-, supplementen en home living producten aan met toegevoegde glyconutriënten. Dit maakt het verschil!

Glyconutriënten zijn de toekomst.

Glyconutriënten, dé oplossing voor jouw gezondheid

Nieuwsgierig geworden? Probeer het uit!

Wil je weten hoe real-food voedingssupplementen je het meest kunnen ondersteunen bij je vitaliteit? 

Start je verkenning via je druk op de knop rechts.

Wil je weten hoe je kan verdienen met real-food voedingssupplementen, zodat je een extra inkomstenstroom creëert?

Start je verkenning via je druk op de knop rechts.

Wil je direct real-food voedingssupplementen bestellen? 

Bestel via je druk op de knop rechts.
Privacy policy
Copyright Contecta